Wanneer u zover bent, zijn wij er klaar voor!


CORONA UPDATE

Beste klanten,

  

Het coronavirus houdt ons en de hele wereld in zijn greep. Onze kantoren zijn fysiek en conform de maatregelen van de overheid gesloten tot en met 13 december 2020. Wij blijven echter bereikbaar via ons gekend mailadres: skifriends@lauwers.be. Uw mail zal zo snel als kan, maar met een mogelijke vertraging van enkele dagen verwerkt worden. Klik hier voor onze aangepaste openingsuren.Reizen Lauwers-Skifriends doet het nodige om de reizen op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. De veiligheid en gezondheid van onze reizigers, chauffeurs, hoteliers en medewerkers staan in deze Corona-tijd centraal.
We houden ons aan de opgelegde kleurcodes van de overheid:

Bij code rood reizen we niet. De reis wordt integraal terugbetaald of een alternatief wordt aangeboden in een gebied waar code oranje of groen van toepassing is.

Bij code oranje kan de reis doorgaan, mits er geen verhinderende quarantainemaatregelen gelden in het land van aankomst.

Bij code groen gaat de geplande reis gewoon door.  Aanpassing programma: Door de onzekere situatie zullen alle reizen tijdens de kerstvakantie geannuleerd worden. De reizigers worden persoonlijk op de hoogte gebracht voor de terugbetaling van hun reis of een omboeking.Zorg goed voor uzelf en elkaar en wij danken u voor uw begrip en uw vertrouwen!De familie Lauwers en het Skifriends-team


 

COVID-19 REFUND GUARANTEE

Skireis geannuleerd?  SKIFRIENDS betaalt jouw reissom integraal terug!

Het voorbije skiseizoen werd door de uitbraak van COVID-19 vroegtijdig beëindigd. 

SKIFRIENDS contacteerde alle reizigers wiens reis niet kon doorgaan persoonlijk en betaalde de reeds betaalde bedragen integraal terug!

 

Ook voor komend seizoen is en blijft SKIFRIENDS uw betrouwbare wintersportspecialist en mag je dezelfde professionaliteit verwachten!

Indien SKIFRIENDS jouw skivakantie moet annuleren wegens corona, dan krijg je de reeds betaalde reissom integraal terug!  Ook de premie van de bij SKIFRIENDS genomen Allianz reisverzekering valt onder deze garantie! Een correcte deal, die we als gezond bedrijf steeds kunnen garanderen!

Indien u zelf beslist om uw reis niet te laten doorgaan, dan zijn de normale annuleringsvoorwaarden van toepassing.


KANTOOR

Openingsuren:

 • Vanaf maandag 04/01 zijn we elke dinsdag en donderdag open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:30

Op dinsdag en donderdag zijn we tijdens de openingsuren ook telefonisch bereikbaar: 03 460 14 04.

Wij blijven bereikbaar via ons gekend mailadres: skifriends@lauwers.be. Uw mail zal zo snel als kan, maar met een mogelijke vertraging van enkele dagen verwerkt worden.


VERTREK

 • Mondmasker verplicht bij opstappen & afgeven van de bagage
 • Uw bagage graag plaatsen in de aangegeven zone met inachtneming van de social distancing
 • Het desinfecteren van uw handen is verplicht bij het op- en afstappen
 • Het op- en afstappen gebeurt met minstens 1,5m afstand, met mondmasker en volgens de richtlijnen die meegedeeld worden door de chauffeur en/of gids
 • Beperk uw handbagage aub voor uw eigen reiscomfort


AUTOCAR

 • Het ventilatiesysteem wordt tiptop onderhouden en regelmatig ontsmet volgens de voorschriften van de constructeur en is zo ingesteld om de verse buitenlucht binnenin maximaal toe te laten
 • Al onze autocars zijn uitgerust met permanente luchtreinigers om de kwaliteit van de circulerende lucht in het voertuig te verbeteren en om micro-organismen zoals virussen, bacteriën en allergenen te vernietigen
 • Onze airco’s krijgen bovendien ook wekelijks een antibacteriële behandeling, zodat schimmels, bacteriën, virussen en andere boosdoeners ook hier geen kans krijgen
 • BELANGRIJK: om u nog beter te beschermen, voorzien we achter elke zetel een doorzichtig veiligheidsscherm vervaardigd uit onbreekbaar polycarbonaat of een doorzichtig veiligheidsgordijn
 • Mondmasker is verplicht bij het op- en afstappen, wanneer u recht staat of rondloopt op de autocar en wanneer social distancing niet mogelijk is
 • U zit alleen op de toegewezen zitplaats die voor u geboekt werd, zich verplaatsen is niet toegestaan
 • De autocars worden ook ter plaatse gedesinfecteerd
 • Uiteraard wordt na de rit elke autocar gereinigd met een desinfecterend product
 • Oppervlakken die veel aangeraakt worden, krijgen extra aandacht en worden ook tijdens de rit bijkomend gereinigd met een desinfecterend product
 • Wij vragen uw begrip om het toilet alleen in noodgevallen te gebruiken en de desinfecterende doekjes die voorhanden zijn te gebruiken zowel voor- en na het gebruik. Handen wassen is eveneens verplicht
 • Wij vragen om enkel uw eigen vuilniszakje te gebruiken om uw afval in te deponeren
 • Vanzelfsprekend vragen wij ten allen tijde de hygiënemaatregelen te respecteren en ook tijdens de haltes afstand te bewaren


BESTEMMING

 • Reizen vanuit België is toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van dat ander land. Voor sommige landen gelden bepaalde voorwaarden zoals het voorleggen van een negatieve COVID-test. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land op te volgen. Reizen Lauwers zal u hierover informeren indien nodig.
 • Wij garanderen u dat er geen risico’s genomen worden. Als de situatie op een bepaalde bestemming vóór vertrek plotseling ernstig wijzigt, zullen wij zonder aarzelen de reis annuleren
 • Op ons kan u ook 100% rekenen moest tijdens de reis toch een ernstige wijziging in de toestand plaatsgrijpen. Reizen Lauwers zal dan instaan voor de terugreis
 • De hygiënemaatregelen zoals in België zijn overal van toepassing, ook op uw bestemming
 • Zorg ervoor dat u steeds een mondmasker op zak heeft


KLEURCODE

Volg via onderstaande linken welke kleurcode het land of de regio heeft waar u naartoe reist en welke maatregelen er van toepassing zijn:

Buitenlandse zaken  I  Europese Unie


REGISTRATIE

 • Het is verstandig om je te registreren via Travellers Online , een website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan kan ons land beter in kaart brengen welke landgenoten zich bevinden in besmet gebied en via die tool kan er ook worden gecommuniceerd over maatregelen. Ambassades en consulaten blijven ook ter beschikking staan van Belgen die in het buitenland in de problemen zouden zitten.
 • Het is verplicht om binnen de 48 uur voor thuiskomst van uw meerdaagse reis het elektronische “PASSENGER LOCATOR FORM ” in te vullen.


UW VEILIGHEID

Goede afspraken maken goede vrienden, daarom is het belangrijk dat we ons allen houden aan de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. Om het voor u wat te vergemakkelijken, hebben we een handig overzicht gemaakt met de belangrijkste voorzorgsmaatregelen. Voor de meest actuele informatie raden we u aan kort voor vertrek onze website te raadplegen of ons even te contacteren.

Afstand 1,5m

Tenzij anders aangegeven geldt tijdens de volledige reis een afstand van 1,5 meter voor iedereen die niet tot éénzelfde bubbel behoort.

Mondmasker

Bij het op- en afstappen, of plaatsen waar geen 1,5 meter kan worden gegarandeerd, is het dragen van een mondmasker verplicht.

Handgel

Iedereen dient bij het opstappen de handen te reinigen met een desinfecterende handgel. Onze autocars zijn voorzien van dispensers, gebruiksvriendelijk gemonteerd aan de binnenzijde van de deur.

Hygiëne

Naast het regelmatig handen wassen gelden ook de volgende regels: niezen of hoesten dient te gebeuren in de elleboog en als men ziek is moet men thuis blijven.

Veiligheidsschermen

Om u nog beter te beschermen, voorzien we achter elke zetel een doorzichtig veiligheidsscherm vervaardigd uit onbreekbaar polycarbonaat.

Ventilatie/airco

Het ventilatiesysteem wordt onderhouden en regelmatig ontsmet volgens de voorschriften van de constructeur. 

Reinigen van autocar

Onze chauffeurs reinigen op regelmatige basis alle harde en gladde oppervlakten in de autocar (handgrepen, arm- en hoofdsteunen,… ). Dit gebeurt ook tijdens de geplande tussenstops.

Vaste zitplaats

De toegewezen zitplaats kan niet meer worden gewijzigd. U kan dus enkel plaatsnemen op de zetel met uw persoonlijk zetelnummer.

Voorzorgsmaatregelen

Blijf thuis als je ziek bent.

Deze maatregelen zijn van toepassing zolang de COVID-19 pandemie aanhoudt.